Krize jako příležitost… hrát si a růst

Svět se mění a štěstí přeje připraveným. S oběma tvrzeními bude nejspíš většina z vás souhlasit. Většina z té většiny proto nejspíš nekonečné domácí vězení, které právě končí, nestrávila pouze ve společnosti svých blízkých, gauče a Netflixu. Ale – četla, sledovala inspirativní webináře, meditovala, zdokonalila se v módu home office, konzultovala, přemýšlela, jak adaptovat svůj byznys, jak v novém světě obstát, jak být o krok dál než ostatní. Teď už jsme se tedy nadechli čerstvého vzduchu, možná i vzduchu v kanceláři, a pokládáme si tu nesmírně důležitou otázku: Kde jsem teď, kde je můj pracovní tým a stačí to?

Asi vás nepotěšíme (i když to stejně tušíte), ale je dost pravděpodobné, že nestačí. Nacházíme se uprostřed vlny transformace a kdo si počíná jako vrcholový sportovec, má o dost větší šanci, že ji nejen sjede bez zranění, ale naskočí v dobré kondici i na tu další. Proto považujeme za poměrně krátkozraké šetřit na vzdělávání sebe i zaměstnanců a kolegů. Právě teď se přece potřebujeme cítit dobře, být na sebe pyšní, tvořit životaschopné projekty, ve více lidech fungovat jako jeden člověk, fantasticky umět prodávat, co prodávat máme a to včetně nás samotných.

A tak jsme během toho nekonečného “domácího vězení” s týmem GA.ME Europe nezaháleli a hráli. Vidíte dobře – hráli. Trávili jsme spolu celé dny na Skypu a plnili řadu důmyslných a překvapivých úkolů, které nám předkládaly naše speciální stolní business hry. Tu jsme ladili osobní cíle s cíli firmy, tu dávali dohromady strategii a uváděli novou věc na trh, tu zdokonalovali sebeprezentaci a komunikaci s potenciálními zákazníky. Zlepšovali jsme se, abychom byli na současnost lépe připraveni, a zároveň jsem zlepšovali všechny hry, aby byly perfektně připravené pro vás.

Co jsme hráli:

Čas pro sebe.
Náš oblíbený terapeut, který dokázal každému z nás vyloudit spoustu úsměvů na tváři, i když se nám vzhledem k okolnostem zkraje usmívat nechtělo. Nejenže umí mentálně provést po nejzábavnějších momentech života, ale všechny si je prožijete znovu. Čistá radost a velká legrace.

Genesis Life.
Tuhle hru jsme hráli v čase, kdy se ještě ne všichni členové našeho týmu dobře znali. Každý jsme v ní byli sám za sebe i za celou skupinu. Během hry jsme měli odvahu být otevření a dát nahlédnout do našich profesí i způsobu přemýšlení. Výsledek? Jsme napojení, dokonale sladění a každý jeden dýchá za všechny.

Start up.
I my jsme pochopitelně museli zareagovat na novou situaci a přidat do stávající nabídky nový produkt. Hra nám pomohla definovat, pro koho ho děláme, jak jej odstartujme a odkomunikujeme. Geniální nástroj pro tvoření strategie, díky němuž se celý tým zamyslí nad každým krokem daleko hlouběji, než kdyby jen brainstormoval a dohadoval se nad čistým papírem.

Networker.
Jedna polovina našeho týmu komunikační trenažér miluje, ta druhá obvykle začíná se sevřeným žaludkem. Na konci hry jej ovšem milují všichni. Networker je totiž vymyšlený tak chytře, že jste s každým kolem uvolněnější, upovídanější, přirozenější, šťastnější, kreativnější, důvěryhodnější… a všechno tohle ve vás navíc zůstane.

Většinu her je možné hrát offline i online. Vyberte si z naší nabídky na tu, kterou teď nejvíc potřebujete, a zkuste to taky. Ať už pracujete v personálním oddělení nebo v obchodu, pomůže vám zlepšit život.